Meteen naar de inhoud

Zwolse ambassadeurs voor de Open Peppercup

Dat Zwolle een steeds belangrijker rol inneemt in de karate wereld is inmiddels wel duidelijk. Naast het grootse internationale karate evenement De Open Peppercup, dat elk jaar in Zwolle plaatsvindt, heeft ook het NK karate de weg naar de Landstede Topsporthal te Zwolle gevonden. Eén van de doelstellingen van De Open Peppercup is het promoten van de karatesport.

Om de karatesport nog meer onder de aandacht te brengen heeft het bestuur gemeend een aantal ambassadeurs te contacteren. De broers Dylan en Joël van Moerkerk en Merel Landman, drie internationale toppers uit Zwolle en lid van de nationale selectie, gaan de komende jaren het Zwolse evenement in binnen- en buitenland promoten. De drie sporters van Karateclub Mossel-Boot, zijn regelmatig te vinden op de grote internationale toernooien. Daar zullen ze zich hard maken om de internationale top warm te maken voor het Zwolse evenement. Volgens het bestuur is het goed dat deze jonge toppers het nieuwe gezicht gaan worden van De Open Peppercup. “Zij kunnen met hun successen een voorbeeld zijn voor jonge sporters die overwegen deze mooie sport te gaan beoefenen”, aldus voorzitter Jeffrey Littel. 

De vijfde editie van dit evenement vindt plaats op zondag 4 juni in de Landstede Topsporthal en zal deelnemers trekken van alle leeftijden en uit diverse landen. De organisatie verwacht dat dan ruim 400 deelnemers op de Zwolse mat zullen strijden om de prijzen.